Logistiek

Logistiek klaarzetten

Locatie

Het is altijd erg prettig als de mensen van de workshoplocatie van te voren de opstelling al klaar zetten. Wanneer dat tevoren niet mogelijk is in verband met de overige programma-onderdelen, vinden we een andere oplossing.Het is een opstelling in concentrische cirkels: de opstelling die alle natuurvolken gebruiken als ze met elkaar een belangrijke beslissing moeten nemen, er is dan namelijk optimaal oogcontact voor alle deelnemers.
 

Benodigdheden

Het werkt het prettigst als de ruimte, afgezien van een stoel (bij voorkeur zonder armleuningen) voor iedere deelnemer, leeg is. Verder hebben we, ergens in een hoekje of langs de wand, vier tafels op een rijtje staan (de zgn. buffetopstelling). Hierop komen de kratten van de kleine instrumenten te staan. De deelnemers leggen na afloop hun instrumenten zelf even terug.

 

Vervoer

Ik vervoer mijn instrumentarium in rolcontainers in een grote Volkswagen Crafter met laadklep. Bij aankomst rijden we de rolcontainers naar binnen en we zetten en leggen de trommels en de kleine instrumenten klaar vóór dan wel op de stoelen.

 

Locatie

Iedere locatie is goed, de enige voorwaarde is dat mijn rolcontainers naar binnen kunnen worden gereden. Dat gaat helaas niet over een zandpad of een grindweg.

 

Hulp

Bij het uitladen van het instrumentarium en het inrichten van de workshopruimte (zodat we bij binnenkomst van de deelnemers ogenblikkelijk van start kunnen gaan) heb ik hulp nodig van altijd minstens drie en vaak vier personen. Zij assisteren bij het rijden van de rolcontainers, het uitpakken van de trommels en het neerleggen van de kleine percussie-instrumenten. Ook voor het opruimen en inladen is deze hulp aanwezig.

 

Opbouw- en afbreektijd

Voor het opbouwen hebben we meestal genoeg aan een uur, het afbreken en inpakken gaat veel sneller: dat is in een kwartiertje gepiept.

 

Bekijk ook het fotoalbum Logistiek.

Gebouwd met Drupal