Wat is een percussieworkshop?

Voor wie?

In eerste instantie is de percussieworkshop vooral geschikt voor bedrijven, organisaties en instellingen (zowel profit als non-profit). Maar ook het luister bijzetten bij een familie-reünie is mogelijk, of als fantastische gezamenlijke activiteit (inclusief kinderen!) bij een verjaardagsfeest, een bruiloft of een 25-jarig huwelijksfeest, of het jaarfeest van de tennisvereniging.

Tijdsduur

De minimumtijd voor een percussieworkshop met een hele grote groep (vanaf 200 personen) is een half uur. Dit bied ik aan omdat er soms in een programma nu eenmaal niet méér tijd ter beschikking is. Optimaal wordt de workshop vanaf de tijdsduur van een uur. Vijf kwartier is nog beter, en het summum is anderhalf uur. Ook een heel dagdeel is mogelijk, maar dat is een speciaal product (zie bij "verschillende soorten workshops").

Instrumenten

Ik beschik over een groot instrumentarium, bestaande uit ca. 50 djembé's (West-Afrikaanse trommels) en voor ca. 600 personen voldoende kleinere - maar wel professionele - percussie-instrumenten. Tijdens de workshop speelt u op mijn instrumenten. Overigens kunnen we ook iets heel moois neerzetten op wat uw bedrijf aan spullen heeft (van plastic tonnen tot rolcontainers, van kisten tot metalen attributen). We laten ons daarbij o.a. inspireren door de theatergroep Stomp.

Hoeveel mensen kunnen er meedoen?

De kleinste groep die ik ooit had, bestond uit 5 personen, de grootste uit 1500. Alles wat daartussen zit, is mogelijk. De beste orkesten ontstaan echter toch wel bij groepen vanaf ongeveer 20, 25 personen. Het is en blijft helemaal maatwerk.

Waar kan het plaatsvinden?

Op uw locatie

Waar u maar wilt. In uw bedrijfsrestaurant of eigen vergaderzaal, in het congrescentrum, het zalencentrum, de partyboerderij, het jeugdhonk, de scoutingblokhut, het al dan niet luxe hotel, het achterzaaltje van een café, een kasteel, de schouwburg, een ruime boerenschuur, het cultureel centrum, zelfs in een tent kan het. Buiten liever niet omdat het geluid van de trommels dan wél heel goed een paar honderd meter verderop te horen is, maar de deelnemers zelf horen en vooral voelen er dan veel minder van. 

Wanneer percussieworkshop?

U kunt de percussieworkshop inzetten als flitsende, actieve openingsact van uw seninar, conferentie of studiedag. Of als de start van een interactieve middag waarbij de deelnemers ná de workshop in kleinere groepjes uiteengaan om plannen te maken voor de toekomst. Vangt u meteen de afterlunch-dip op. Of om een geslaagde bijeenkomst op een prettige, interactieve manier af te sluiten door iets heel bijzonders, maar wel gezamenlijks neer te zetten. Of om de kick-off van een product of traject luister bij te zetten.

Waarom een percussieworkshop?

Deze workshop genereert bij de deelnemers een zeer geslaagd gevoel. Ze hebben samen iets gepresteerd wat ze van te voren nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze hebben hun "samenwerkingsknop" gevonden én aan weten te zetten. Dus ook voor teambuilding is de percussieworkshop een prima instrument. Het Afrikaanse orkest fungeert als metafoor voor "samenwerking", en wel in zijn ultieme vorm. Niet langer zit iedereen op z'n eigen eilandje voor zichzelf te werken. Juist door samen actief voor de muziek te zorgen, scheppen we daardwerkelijk synergie.

De gang van zaken

Eigenlijk gaan we samen een goed geolied Afrikaans orkest laten klinken.

Subscribe to RSS - Wat is een percussieworkshop?
Gebouwd met Drupal