Verschillende soorten workshops

Totaalconcept in An's Muziekparadijs

Voor groepen die het geen probleem vinden om naar Eindhoven te komen, bied ik dit totaalconcept aan. Bij mijn goede buur De Blokhut komt de groep samen voor een frisdrankje en een Afrikaanse wrap. Dan wandelt iedereen naar An's Muziekparadijs, waar alles al klaarstaat voor een gedegen, plezierige en swingende workshop percussie. Je vervolgt de avond met een drankje en een Afrikaans buffet, bij mooi weer in de heerlijke tuin van De Blokhut. Maximum groepsgrootte: 50 personen. Uiteraard is dit maatwerk; bespreek dit daarom telefonisch met mij.

Gewone percussieworkshop

De tijdsduur is afhankelijk van de groepsgrootte. Groepen tot 200 personen: een uur, vijf kwartier of anderhalf uur.

Groepen groter dan 200 personen: een half uur, drie kwartier, een uur of vijf kwartier. Maximum groepsgrootte: 1500.

De prijs hangt volledig af van het aantal personen en de gekozen tijdsduur. Richtprijs: een workshop van een uur voor 90 personen kost ca. 11 euro per persoon (exclusief reiskosten en BTW).

Een eigen CD maken

Voor deze workshop hebben we een dagdeel nodig. Het leeuwendeel van de tijd besteed ik aan het samen met de groep daadwerkelijk instuderen van een Afrikaans muziekstuk, inclusief een intro, breaks, solo's en zang. Aan het eind van het dagdeel gaan we het opnemen. Hiervoor werk ik samen met een zeer goede geluidstechnicus/producer, die een complete, professionele mobiele geluidsstudio meeneemt. Na een week ontvangt iedereen zijn eigen CD. Desgewenst kunnen we veel meer exemplaren maken (voor een heel bijzonder relatiegeschenk).

Het Fanfare-concept

In de film Fanfare van Bert Haanstra uit 1958 weet een slinkse dirigent twee concurrerende fanfares op een concours gelijktijdig aan het spelen te krijgen. Ze leken twee geheel verschillende stukken muziek ingestudeerd te hebben. Maar dan geschiedt het wonder: de twee stukken blijken naadloos met elkaar gemengd, tegelijk te vertolken te zijn, met een schitterend muziekstuk als resultaat.

Voor deze workshop werk ik samen met een docent die een geweldige workshop Braziliaanse percussie kan geven. We hebben twee zalen nodig, een flink eind uit elkaar. De ene helft van de groep studeert met mij een Afrikaans stuk in, mijn collega doet hetzelfde in de andere zaal met de andere helft. Dan komt het Braziliaanse orkest op bezoek bij het Afrikaanse, en de twee muzieksoorten blijken geweldig bij elkaar te passsen! Vooral fantastisch bij fusies.

Workshop Zang

Ik ben ook te boeken voor een workshop Zang. Afhankelijk van de wens van u als klant wordt het een Afrikaans, een Indiaans, een Surinaams/Antilliaans of een Balkan-stuk. Zo mogelijk laten we dat meerstemmig klinken. De workshop start altijd met een gedegen stem-warmingup. Ook deze workshop is maatwerk.

Optreden

Een workshop krijgt natuurlijk een extra dimensie als de deelnemers het resultaat nog kunnen laten horen ook. Bij voorbeeld aan de overige werknemers van het bedrijf, of aan de partners die aanschuiven voor het avondprogramma.

Gebouwd met Drupal