Wat is een percussieworkshop?

In eerste instantie is de percussieworkshop vooral geschikt voor bedrijven, organisaties en instellingen (zowel profit als non-profit). Maar ook het luister bijzetten bij een familie-reünie is mogelijk, of als fantastische gezamenlijke activiteit (inclusief kinderen!) bij een verjaardagsfeest, een bruiloft of een 25-jarig huwelijksfeest, of het jaarfeest van de tennisvereniging.

De minimumtijd voor een percussieworkshop met een hele grote groep (vanaf 200 personen) is een half uur. Dit bied ik aan omdat er soms in een programma nu eenmaal niet méér tijd ter beschikking is. Optimaal wordt de workshop vanaf de tijdsduur van een uur. Vijf kwartier is nog beter, en het summum is anderhalf uur. Ook een heel dagdeel is mogelijk, maar dat is een speciaal product (zie bij "verschillende soorten workshops").

Ik beschik over een groot instrumentarium, bestaande uit ca. 50 djembé's (West-Afrikaanse trommels) en voor ca. 600 personen voldoende kleinere - maar wel professionele - percussie-instrumenten. Tijdens de workshop speelt u op mijn instrumenten. Overigens kunnen we ook iets heel moois neerzetten op wat uw bedrijf aan spullen heeft (van plastic tonnen tot rolcontainers, van kisten tot metalen attributen). We laten ons daarbij o.a. inspireren door de theatergroep Stomp.

De kleinste groep die ik ooit had, bestond uit 5 personen, de grootste uit 1500. Alles wat daartussen zit, is mogelijk. De beste orkesten ontstaan echter toch wel bij groepen vanaf ongeveer 20, 25 personen. Het is en blijft helemaal maatwerk.

Op uw locatie

Waar u maar wilt. In uw bedrijfsrestaurant of eigen vergaderzaal, in het congrescentrum, het zalencentrum, de partyboerderij, het jeugdhonk, de scoutingblokhut, het al dan niet luxe hotel, het achterzaaltje van een café, een kasteel, de schouwburg, een ruime boerenschuur, het cultureel centrum, zelfs in een tent kan het. Buiten liever niet omdat het geluid van de trommels dan wél heel goed een paar honderd meter verderop te horen is, maar de deelnemers zelf horen en vooral voelen er dan veel minder van. 

Op mijn locatie

Sinds September 2011 heb ik als thuisbasis An’s Muziekparadijs. Dit is een geweldige, grote en vooral uitstekend geluidsgeïsoleerde muziekzaal waarin ik percussieles geef, waar het wereldmuziekkoor Umoja repeteert, waar de beroemde Eindhovense sambaband Os Malandros  zijn thuishonk heeft.

In An’s Muziekparadijs ontvang ik ook vaak bedrijven voor een percussieworkshop, al dan niet gecombineerd met fantastische Afrikaanse catering.

U kunt de percussieworkshop inzetten als flitsende, actieve openingsact van uw seninar, conferentie of studiedag. Of als de start van een interactieve middag waarbij de deelnemers ná de workshop in kleinere groepjes uiteengaan om plannen te maken voor de toekomst. Vangt u meteen de afterlunch-dip op. Of om een geslaagde bijeenkomst op een prettige, interactieve manier af te sluiten door iets heel bijzonders, maar wel gezamenlijks neer te zetten. Of om de kick-off van een product of traject luister bij te zetten.

Deze workshop genereert bij de deelnemers een zeer geslaagd gevoel. Ze hebben samen iets gepresteerd wat ze van te voren nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze hebben hun "samenwerkingsknop" gevonden én aan weten te zetten. Dus ook voor teambuilding is de percussieworkshop een prima instrument. Het Afrikaanse orkest fungeert als metafoor voor "samenwerking", en wel in zijn ultieme vorm. Niet langer zit iedereen op z'n eigen eilandje voor zichzelf te werken. Juist door samen actief voor de muziek te zorgen, scheppen we daardwerkelijk synergie.

Eigenlijk gaan we samen een goed geolied Afrikaans orkest laten klinken.
Als u binnenkomt, staat er voor u een trommel klaar of een kleiner (maar wél professioneel) percussie-instrument. Iedereen bespeelt iets, niemand doet niets, zelfs bij hele grote groepen van 1000 personen of meer. U leert grondig hoe het instrument te hanteren en te bespelen en ook wat erop te spelen. Maar de essentie is natuurlijk het SAMENspelen. Ieder instrument heeft zijn eigen, tamelijk eenvoudige partijtje, maar zodra u deze ritmische patronen tegelijk met elkaar ten gehore brengt, gebeurt het: dáár is de muziek! Het swingt als een tierelier, het klinkt al meteen fantastisch en het wordt gedurende de workshop mooier en mooier: steeds gaan we een stapje verder. De trommels zorgen voor de basis, de hartslag. De overige secties zorgen ervoor dat geheel écht meer is dan de som der delen. Iedere secties is onontbeerlijk, iedere groep is essentieel voor het totaal. Iedereen is er getuige van hoe het orkest groeit en groeit, en beter en beter gaat klinken. Terloops en vanzelfsprekend borrelt er ook nog een Afrikaans lied op, en zo stomen we al doende op naar de apotheose.

Bekijk ook eens de klantenlijst.

Gebouwd met Drupal